Beestmensen

Een beestmens is een onnatuurlijke kruising tussen een mens en een dier, met eigenschappen van beiden. Voorbeelden van beestmensen zijn zeemeerminnen, centauren en weerwolven

heen Hyenamens (gnoll)
heen  Vismens  (meerman)
heen  Vogelmens
heen Weerbeer
heen Weerkat
heen  Weerrat
heen  Weerwolf


heen Toon alle beestmensen

De groep beestmensen vallen uiteen in de volgende soorten:

Halfmensen.
Dit zijn wezens met een dierhelft en een mensenhelft, zoals een centaur, meermin of minotaurus. De ene helft is een dier, de andere een mens. Deze wezens hebben meestal dezelfde mogelijkheden en beperkingen als normale mensen en zijn eigenlijk vrij "normale" wezens. Een spelleider kan het toestaan dat een speler een Halfmens speelt, als het soort wezen in de wereld voorkomt. Een Centaur zal bijvoorbeeld in veel fantasyverhalen een speelbaar ras zijn, zeker in een verhaal dat in een klassiek Griekse omgeving speelt. Onder Napoleon is het een beetje moeilijk voorstelbaar dat iemand een Centaur of Minotaurus speelt.

Weerwezens
.
Dit zijn mensen welke door een of andere bijzondere vervloeking, betovering of ziekte in staat zijn om in een dier vorm te veranderen, of in een vorm welke tussen mens en dier in ligt. Het meest bekende voorbeeld hiervan is een weerwolf. Het gedrag van een dergelijk wezen weerspiegelt het beeld dat zijn omgeving van een dergelijk wezen heeft. Een Weerwolf is woest en gevaarlijk, een Weerbeer zelfstandig en wild maar niet kwaadaardig, een Weerraaf wijs en een Weerpanter egoistisch en zelfstandig. De menselijke vorm van een weerwezen weerspiegelt altijd iets vna de aard van het wezen.

Antropomorphen
zijn mensen met een dierachtige vorm, in de Engelse taal beter bekend onder de naam "Furry". Ze worden door hun omgeving meestal vreemd aangekeken, maar zijn in de regel niet zo bijzonder in vergelijking met normale mensen. Weerwezens zijn in staat om een Antropomorphe vorm aan te nemen. Een Antropomorph heeft in de regel een malus op zijn of haar CH als handicap. (vervborgen talent -1 of -2).