Uitrusting

Een personage begint met een hoeveelheid geld in cash gelijk aan ST2. Daarnaast krijgen personages met een ST van hoger dan 10 een extra inkomen gelijk aan (ST-10)2 per maand. De $ in dit bedrag is niet meer dan een abstracte aanduiding van "geld". In het Romeinse rijk is het misschien een sestertie-munt, in de middeleeuwen een zilverstuk, in het 19e eeuwse Amerika 10 dollar in het 21e eeuwse Nederland een bedrag van 100 Euro.

Naast een beginkapitaal van $100 begint een personage altijd met een hoeveelheid kleding welke passend zijn bij de omgeving waarin hij of zij rondloopt.

Voor een lijst van de beschikbare uitrusting zie de link in de linker kolom. Een personage kan in het begin van zijn carrière alle uitrusting kopen die hij of zij maar wil, zolag het maar te betalen is en voldoet aan het juiste tijdperk.

Geld dat niet aan uitrusting wordt uitgegeven blijft behouden als zakgeld. Het is nuttig niet al het beginkapitaal uit te geven aan een goede uitrusting, want dan mag het personage bij de eerste de beste maaltijd in een restaurant na afloop al de borden wassen. Maar een goede beginuitrusting is vaak wel van belang.


terug Ga naar stap 7: proloog.