Toveren IN 4d6 3

Alle magie gebruikt deze vaardigheid. Voor gebruik van een magische vaardigheid moet zowel een test van de vaardigheid toveren als een test van de magische vaardigheid zelf worden gehaald! Het getal "X" in de onderstaande toepassingen is de moeilijkheid van de magische vaardigheid inclusief alle op de moeilijkheid gebruikte correcties.

Alchemie “X”/ BE10/ (X-10/5)2$ +Xu +X CN
De gebruiker slaat een bepaalde toepassing van magie welke op 1 persoon betrekking kan hebben op in een drankje, poedertje of een ander te consumeren object. De magie wordt bij een succesvolle test opgeslagen in het gecreëerde object, in principe tot het weer gebruikt wordt. Dit gebruik kost 3s. De CN welke bij het maken gebruikt zijn keren terug bij de maker. Bij gebruik moet het object worden vastgehouden en geconsumeerd. Daarna treedt de magie in werking. Het effect heeft betrekking op de persoon die het object consumeert, ongeacht de achtergrond en talenten van de gebruiker. Alchemie vereist gebruik van een werkplaats.
-?/-/- Gebruik bijzonder materiaal. Zie uitrusting.

Arcane determinatie “X” / - / 15m
Deze toepassing is handig bij het onderzoek van allerlei magische effecten en wezens. Bij succes weet de gebruiker de aard en de moeilijkheid van het magisch effect dat hij tegen is gekomen.
-1/-/- per verdubbeling van de studietijd
-5-/- Gebruiker beheerst dezelfde soort magie tot minstens X/2


Rune “X”/ BE10/ X*15m + (X/5) CN
Deze toepassing werkt min of meer als een toepassing van alchemie, alleen heeft het de vorm van een oplichtende groep heldere lijnen op een bepaald oppervlak. Hiertoe moet iemand deze magie succesvol gebruiken vlak voor dat de gebruiker met zijn werk begint. De magie wordt bij een succesvolle test opgeslagen in de rune tot het moment dat de rune gebruikt wordt. Een punt concentratie van de magiegebruiker wiens magie wordt opgeslagen zit “vast” in de rune. Deze keert pas weer terug als de rune is verbruikt. Het maken van een rune vereist gereedschap van het juiste soort. Af laten gaan kost 3s, waarna de rune verdwijnt.
Sommige materialen geven bijzondere bonussen bij het opslaan van één specifieke magische vaardigheid. Deze kosten (Bonus)3 x Punten CN x 0,1$ en gewicht is 100 gram per punt opgeslagen CN. Dus een +2 op een pad van maximaal een rang 35 spreuk kost 5,6$ en weegt 700 gram.
Bij het maken van de rune wordt de toepassing en totale in te delen bonus vast gelegd. Als de bonus af gaat, mogen de punten bonus vrij worden ingedeeld.
Een gebruiker kan ook een Naamrune maken op een voorwerp. Deze rune heeft geen magische effecten of kosten maar laat iedereen die hem ziet zien dat dit voorwerp bij deze specifieke magiër hoort. Een Naamrune heeft een moeilijkheid van 20 maar houdt geen CN vast.
+1 tijdsduur van de magie eens zo lang
+2 per punt extra lengte, hogere persoonlijkheidstest, rang vaardigheid welke na wordt gedaan of +100% waarde of hoeveelheid.
+4 extra persoon doelwit, getroffen objecten of personen*.
+5/-/x0,1m Schrijft rune in de geest i.p.v. op voorwerp. Vereist gereedschap i.p.v. werkplaats (zoals een toverboek, stel speel-kaarten e.d), gaat nooit samen met bonus voor materiaal en 2 CN zitten”vast”.
+6 rune gaat af als een willekeurig persoon zijn hand er op legt.
+6 rune is normaal niet zichtbaar.
+25 rune verdwijnt niet na gebruik, maar kan opnieuw in een laboratorium met 1 punt concentratie worden herladen
+30 rune geeft zo mogelijk een permanent effect
+40 rune verdwijnt niet na gebruik.


Spreuk “X”/ WI10 /(X/5)(s +CN)
Een van de meest voorkomende vormen van magiegebruik. Vereist normaal minimaal een vrije hand en een aantal bezweringen.
+1/-/+1CN Tijdsduur of afstand +100%.
-3/-1/* : verdubbelt kosten in Cn of AP (ieder 1x mogelijk, niet samen met + hieronder)
+5/+3/*: reduceert de kosten in Cn tot 1,reduceert de kosten in AP tot 1, maakt geen geluid of vereist geen armbewegingen (per factor) .

Arcanismen
Geestesgevecht
Magiersweb
Media, goden en geestelijken
heen Patroonmagie
Voorbeeld van Toveren: Alchemie.
Voorbeeld van Toveren: Arcade determinatie.
Voorbeeld van Toveren: Rune.
Voorbeeld van Toveren: Spreuk.
Afkortingen en symbolen
  Uitleg van de omschrijving