Snel opties kiezen

Er is geen goede of slechte keuze voor opties. Maar het uitzoeken van de juiste opties en talenten voor een personage kan een hele puzzel zijn, vooral omdat een speler niet altijd de gevolgen van een bepaalde keuze helemaal kan overzien. Zelfds een ervaren speler kan tijden zoet zijn bij het kiezen van precies die opties doe goed bij zijn of haar personage passen. Het is niet aan te raden om dat al meteen in een eerste sessie te doen.
Beginnende spelers kunnen daarom beter een van de voorbeeldpersonages kiezen of volstaan met het volgende:

Personages zonder magie: Verhoog 6 aangeboren talenten met 1 punt. Verhoog een 7e aangeboren talent met 2 punten. Kies een veel voorkomend dier, ras of sociale omstandigheid waar het personage een afkeer van heeft.
Deze invulling komt overeen met 6 x de keuze Talent 0, 1x de keuze Talent +I en 1x de keuze karakter graad 1.
Laat de overige opties nog even open en vul ze in na de eerste sessie.

Personages die kunnen toveren: Kies natuurlijk voor magisch talent. Kies voorlopig uit het overzicht van vaardigheden één magische vaardigheid die men wil gaan gebruiken, zoals Creatie, Witte magie, Telepathie of Telekinese. Kies een veel voorkomende situatie welke de magier nooit uit vrije wil zou doen of zou laten (zoals slapen in de open lucht) , verlaag 1 aangeboren talent tot een 4 en verhoog 5 andere talenten met 1 punt. Dit is een goed speelbare magier.
Deze invulling komt overeen met 5 x de keuze Talent 0, 1x de keuze karakter graad 3, de keuze Magisch Talent en Beperkt magier 2 .
Ook hiervoor geldt: er zijn nog twee opties open, als het niet bevalt kan men later de keuze aanpassen of uitbreiden.

terug