Ik ben nieuw in dit systeem, wat moet ik kiezen?

Een paar tips:
 1. Niet alle talenten zijn voor ieder personage even belangrijk. De meest gebruikte talenten zijn BEhendigheid en INtelligentie.
 2. De overige talenten zijn vooral van belang bij bepaalde activiteiten. Kies ze hoog als je in die activiteit goed wil zijn, middel als je niet achter aan wil lopen en laag als je het niet erg vind dat je personage hier niet goed in is. Lees de beschrijving van de vaardigheden om een indruk te krijgen van wel talent waar bij past. Voorbeelden zijn:
  • Wil je goed zijn in berg beklimmen, zwemmen en andere sporten: kies een hoge LEnigheid
  • Wil je tegen een stootje kunnen, kies dan een hoge GEzondheid
  • Wil je anderen kunnen beinvloeden, kies dan een hoog CHarisma
  • Wil je kunnen toveren, kies dan een hoge WIlskracht
 3. De hoogtes van de verschillende talenten kun je in verdere stappen nog aanpassen, dus als je van mening bent dat sommige talenten te laag zijn voor een personage naar jouw voorkeur, dan kan je daar in de volgende stappen nog wat aan doen.
Heb je geen zin om het allemaal uit te zoeken en uit te pluizen, neem dan een van de verschillende voorbeeldpersonages. Hoewel ze natuurlijk nooit precies aan een ieders smaak voldoen zijn ze wel evenwichtig opgesteld en goed speelbaar. De meeste spelleiders staan het beginnende spelers toe om na een eerste sessie nog wat aan hun personage te sleutelen. Dus als er iets niet blijkt te bevallen kun je dat in het begin van de loopbaan van het personage nog aanpassen.

terug