De opties in deze lijst lijken wat beperkt te zijn, maar dat is ralatief. Ze zijn nogal abstract geformuleerd. Maar bij het doorlezen van de opties komt een gebruiker vanzelf mogelijkheden tegen om heel concrete voor- en nadelen te kiezen. Zo valt dik zijn onder verborgen gebrek, eervol zijn onder karakter en het dragen van een uitzinnig, vreemd kapsel onder sociale handicap.

Daarnaast gelden alle opties in deze lijst gelden voor normale, menselijke personages.
Er zijn meer opties, maar deze kunnen niet worden gekozen door spelers die een normaal mens willen spelen.
De spelers die een personage willen spelen met magische gaven worden verwezen naar de magieregels. Hieronder worden een groot aantal opties genoemd welke alleen voor magiegebruikers bedoeld zijn.

De spelers welke een niet-menselijk personage willen spelen (zoals een Elf, Dwerg of Klingon) worden verwezen naar het Bestiarum. Andere wezens als een mens kunnen kiezen uit een groot aantal extra opties welke niet in deze lijst kunnen worden gevonden.

Als laatste: het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook een optie te verzinnen en deze aan een spelleider voor te stellen. Deze zal dan moeten beoordelen of de optie in het verhaal past en hoe veel de optie aan punten oplevert of kost. Het wordt ontraden om achtergrondsopties toe te staan welke mensen een bonus op bepaalde vaardigheden geven. De bestaande opties met betrekking tot het verhogen van talenten, het kiezen van beroepen en monomanie geven hier al meer dan genoeg ruimte voor.

terug