Een speler met enige fantasie kan er voor zorgen dat zijn ideen in de achtergrondsopties van zijn personage tot uitdrukking komen. Voorbeelden van het creatief gebruik van de lijst zijn:
 1. Mijn personage is heel erg verlegen.
  • Suggestie: Verlegenheid kan het beste worden weergegeven onder Sociale Handicap, aangezien het een handicap is op ieder moment dat het personage voor de eerste keer met een aantal vreemden in aanraking komt. Om de verlegenheid wat extra diepte te geven kan de speler een karaktereigenschap kiezen die daar mooi bij aansluit, zoals Karakter.
  Mijn personage is een heks, met zwarte kat!
  • Suggestie: Om te kunnen toveren moet het personage de optie magisch talent kiezen. Deze staat uitgewerkt onder de magische achtergrondsopties, in een aparte lijst. Ook het kiezen van een magische metgezel is onder de optie Assistent mogelijk in deze lijst.
   Maar natuurlijk is het helemaal niet nodig dat dit personage ook echt kan toveren. Ze kan zich ook enkel voordoen als heks. Kijk in dat geval naar de opties Verborgen talent ST of CH voor bizarre kledij.
  Ik wil een meester zwaardvechter bouwen.
  • Suggestie: De basis voor een dergelijk personage ligt in de besteding van EP (vechten, wapen en actie) en de keuze voor talenten (veel BE, voldoende KR, IN, LE en ZI). Opties kunnen dit versterken. Geef het personage bijvoorbeeld een bijzonderzwaard, of een Code welke hem verbied om met iets anders dan een zwaard te vechten, of een verborgen talent KR zodat hij beter met zwaardere wapens om kan gaan. En natuurlijk Talent, zeer hoog BE.
  Mijn personage is dik.
  • Suggestie: Dit kan op verschillende manieren vorm worden gegeven::
   • Als Laag CH: men vindt hem dan afstoten dAls verborgen gebrek: LE. Zijn gewicht maakt het moeilijk om snel te bewegen.
   • Als verborgen talent: KR. Door zijn hoge massa kan hij gemakkelijk zware voorwerpen verplaatsen.
   Met andere woorden: kies de vorm van obesitas welke je het beste staat!
  Ik wil Legolas/Conan/Superman spelen
  • Suggestie: Dit kan, bijvoorbeeld met 120 punten om naar vrije keuze in te delen, 20 achtergrondsopties en 5.000 EP. Daarmee kan men aardige superpersonages bouwen. Maar het is de bedoeling van het spel dat alle spelers personages met dezelfde mogelijkheden spelen, dus het kan alleen als de spelleider deze mogelijkheden aan alle spelers toestaat.
   De standaard waarde's van 100 punten voor talenten, 10 opties met som 0 en -bijvoorbeeld- 500 EP staan redelijk getalenteerde avonturiers toe, geen superman.
   Avonturiers als Merijn en Pepijn, een van de Chicks die altijd in gezelschap van Conan rondtrekken of de razende reporter Lois Lane. Zij beleven ook spannende figuren.
   Natuurlijk kan een spelleider het altijd toestaan dat zijn spelers superhelden spelen. Maar wees gewaarschuwd.
 2. Ik wil een zwevende moordlustige telepathische knalgele dolfijn spelen die met vuurballen kan gooien
  • Suggestie: Technisch is dit mogelijk. Een combinatie van het spelen van een bijzonder wezen (in het bestiarium) met magische eigenschappen, magische vaardigheden als telepathie en telekinese, krankzinnigheid en een bizar uiterlijk. Het KAN, veel succes met het vinden van een spelleider!

   terug