BE CH GE IN KR LE WI ZI
10 10 15 -4 23 14 11 12

CN CO LT ME RO ST ER
10 10 10 10 12 0 20

Metabolisme -3
Duimloos 1
Instinct
Lichaamswapen 3 klauw plusplus
Snel 2
Stemloos 1

Tijger (Pantera Tigris)

Tijgers zijn katachtige roofdieren uit Azi. Ze zijn de grootste van alle katachtigen. Hun vacht is geelbruin met zwarte strepen. Sommige tijgers leven in warme streken, anderen hoog in de bergen of op de koude vlakten. Alle tijgers horen bij n soort, maar toch zijn er verschillen tussen de tijgers uit de verschillende gebieden. Van kop tot staart meet hij soms meer dan 3 meter en hij kan wel 300 kg wegen. Om de Siberische koude te doorstaan, heeft hij een dikke vacht waarin veel lichaamswarmte wordt vastgehouden.
Dankzij het strepenpatroon is de tijger goed gecamoufleerd in het hoge gras. Hij jaagt op herten, antilopen, buffels en zwijnen. Hij besluipt ze vanuit het gras en maakt op het juiste moment een snelle sprint. Hij doodt het slachtoffer met een stevige beet waarbij de prooi de nek breekt.
Een tijger gaat normaal mensen uit de weg, maar is niet bijzonder bang voor ze. Dit maakt een tijger een erg gevaarlijk dier als het in het nauwq wordt gedreven. De vacht, tanden en botten van een tijger brengen op de markt een goede prijs op, een van de reden dat in onze wereld het dier bedrijgt wordt met uitsterven. Een andere reden is de verstoring van zijn leefgebied. Tijgers zijn erg territoriaal, ze hebben een groot jachtgebied nodig om voldoende prooi te bemachtigen. Als daar dan een vreemd roofdier (zoals een mens) in rondloopt dan kan een confontatie niet altijd uitblijven.

Varianten:
De gegevens boven gelden voor de normale of Bengaalse tijger.
De Siberische tijger is de grootste van alle katachtigen. ER is 21. Hij heeft een +3 op KR en GE een -2 op LE en BE.