BE CH GE IN KR LE WI ZI
10 12 12 10 10 12 10 12

CN CO LT ME RO ST ER
10 18 10 12 12 12 30

Onsterfelijk I
Gevoel voor timing I
Infrarood zicht
Zonder focus IV

Grijze elf

Grijze elven zijn de aristocratie van de Elven. Ze hebben platinablond of inkzwart haar en een lichte huidskleur. Ze zijn ongevoelig voor koude en worden daarom soms ook wel sneeuwelven genoemd. Hun uitrusting is vaak van uitstekende kwaliteit en ze zijn goed voorzien van magische drankjes en runen om hun vaardigheden nog te vergroten.

Ze wonen meestal in kleine stadjes in het hart van een uitgestrekte wildernis, goed verborgen en moeilijk bereikbaar voor niet-elven. In zo'n stadje wonen van 500 tot 5000 elven, niet allen grijs maar ook wel boselven. De leiders van zo'n stadje zijn in de regel minstens ER 50. Alle stadjes in een bepaald land gehoorzamen aan de orders van een elvenkonin- of koningin. Het ras is op dat punt wat beter georganiseerd als hun wat wildere boselven- vrienden.

Grijze elven vertrouwen op hun goede relatie met de elven in hun buurt pom zich te beschermen tegen indringers en bemoeien zich alleen met de mensenwereld als er een bedreiging is. Individuele grijze elven welke een beetje "pep" in hun leven zoeken willen wel eens gaan avonturieren, maar zij worden meestal met een mengeling van afschuw en medelijden behandeld door hun stamgenoten. Een grijze elf kan gemakkelijk voor een mens doorgaan.

Een groot aantal grijze elven is jager (1/4), Arcanist (1/4) of Alchimist (1/10). Minstens de helft kan toveren en allen zijn bedreven in het gebruik van een boog en een zwaard.

De grijze elf komt overeen met de "Sindarijnse" elven uit de boeken van Tolkien.