BE CH GE IN KR LE WI ZI
10 10 25 5 20 15 15 12

CN CO LT ME RO ST ER
20 20 10 12 14 0 40 0

Betoverd 3 (spreuken, portaal, +5 rang)
Duimloos 2
Immuniteit 1 (vergif)
Snel 4
Stemloos 1
Metabolisme 3
Infrarood zicht
Instinct
Karakter 2 Code mijden menselijk gezelschap
Karakter 3 Obsessie tonen aan "onschuldigen".
Karakter 2 neiging gewelddadig
Zonder focus 7
Ga naar omschrijving van opties.

Eenhoorn

Er bestaan meerdere versies van de eenhoorn. De oorspronkelijke eenhoorn is een vervelend monster dat meer weg heeft van een geit dan van een paard en dat op jonge vrouwen jaagt om ze te verkrachten en aan stukken te scheuren. Dit beeld is in de loop van de eeuwen "geromantiseerd", waardoor de eenhoorn steeds meer op een paard is gaan lijken, steeds nobeler werd en de voorkeur voor jongedames veranderde in de legende dat alleen een maagd hen zou kunnen temmen. De eenhoorn in de onderstaande beschrijving lijkt nog het meest op de "moderne" versie, maar zonder het aaibare dat ze van Hollywood mee hebben gekregen.

De eenhoorn is een wezen van zuiverheid en natuurkracht. Ze zien er uit als witte paarden met een fraaie hoorn op hun kop, de sik en extra hoefbeharing van een geit en de staart van een leeuw. Een Eenhoorn is een intelligent wezen dat meestal diep in ontoegankelijke wouden woont. Eenhoorns zijn immuun voor vergif, de hoorn van een een-hoorn maakt de bezitter ook immuun voor iedere vorm van vergif. Di is een reden waaromer op deze dieren gejaagd wordt. Eenhoorns mijden menselijke bewoning en wonen in afgelegen bossen. Ze verstoppen zich voor groepen avonturiers. Eenhoorns reageren buitengewoon agressief op indringers die het bos nodeloos beschadigen of meer nemen dat ze nodig hebben. Het zijn vijanden van pelsjagers. Hun magische mogelijkheiden geven hen bijna altijd verrassing in de eerste ronde van een gevecht, dat ze bij voorkeur met een charge beginnen. In de tweede en volgende rondes van een gevecht kunnen ze ook nun voorhoeven gebruiken. Als ze een gevecht aangaan vechten ze tot de dood. Door deze aanvallen is de reputatie van een Eenhoorn die van een gevaarlijk monster en menig feodaal heerser ziet ze liever niet in zijn rijk.

Eenhoorns zijn op een vreemde manier gevoelig voor onschuld, zoals dat van een kind, een onschuldige gek of een jonge, goedaardige maagd. Op deze manier kunnen ze benaderd worden en jagers maken hier wel eens gebruik van om er een te doden. Een enkele keer willen ze wel eens tot rijdier dienen van kinderen of vrouwen die die enorme eer waardig zijn.

Ervarenere en oudere Eenhoorns behoren tot de grote machten van het woud. Deze Eenhoorns zijn meestal uniek en hebben een wat wereldlijker kijk op de wereld om hen heen. Zij komen op voor de belangen van de natuur en zijn de heerseers van het woud waar ze in leven. Deze Eenhoorns treden alleen op om een groot gevaar voor de natuur of een buitengewoon kwaadaardige dreiging te bestrijden. In de regel willen ze niets met mensen te maken hebben.