BE CH GE IN KR LE WI ZI
12 0 8 0 15 12 12 10

CN CO LT ME RO ST ER
10 10 10 10 4 0 10

Construct -5
Duimloos 1
Instinct
Karakter: Code Haat levende wezens + Taboe gehoorzamen maker

Pantserhuid 1
Stemloos 1

Skelet

Skeletten zijn de eenvoudigste van de ondoden en kunnen al met relatief eenvoudige magie worden gemaakt. Vereist is:
een test van de vaardigheid "Golem" met een moeilijkheid van 10,
een test van de toepassing "zwarte magie: Vervloeking" van 20,
een test van de toepassing "Oproepen: Ontboeding" van 15 en als laatste:
een intact, schoon skelet van een menselijk wezen.

De maker roept een schaduw van een geest in het skelet, welke het skelet in beweging brengt en het simpele dingen kan laten doen. Niet al te moeilijke dingen, skeletten zijn erg dom en voornamelijk geschikt om dingen aan stukken te hakken. Voor de maker is het voornaamste probleem dat men zelden zo maar over de overblijfselen van menselijke wezens kan beschikken, maar als men daar een voldoende voorraad van heeft is serieproductie zeker een mogelijkheid. Het feit dat een skelet heel erg goedkoop is en snel in elkaar kan worden getoverd scheelt natuurlijk ook.

Een Skelet is absoluut gehoorzaam aan zijn maker, maar haat verder al het leven dat in zijn buurt komt. Het skelet zal daarom LETTERLIJK de bevelen van zijn meester uitvoeren, ook al zijn dit misschien niet de dingen die de meester het liefste wil dat het skelet doet.

Voor iedere 2 hele punten waarmee de magier de test tegen de genoemde vaardigheden haalt, krijgt het skelet +1 ER. Maar een skelet kan op deze manier nooit meer ER krijgen als de levende persoon op het moment van zijn dood had. Het is niet mogelijk om de talenten verder te verbeteren. Het skelet uitrusten met betere wapens kan natuurlijk wel zin hebben.