Pooh's Magazine editie 7/96
1 augustus 1996
+/-

++
voor de 12e editie van Pooh's magazine. Een jaar is voorbij en we kunnen nog steeds artikelen vinden.
-
voor CNNs presentatie van het TWA ongeluk. Tot nu toe dacht ik dat het journaal op de Nederlandse zenders oersaai was maar het is veel beter dan die van CNN. Ze hadden acht uur durende reportages die ook nog herhaald werden, macabere details en een week later tonen ze foto's van de slachtoffers. Wat is de bedoeling? Als ik familie van een van de slachtoffers was, zou ik al op de hoogte zijn. Ik heb medelijden met hen, maar waarom die foto's? Behalve om een paar minuten televisie tijd in te vullen. Dergelijke sensatie journalistiek is gelukkig nog niet op de Nederlandse tv.
++
voor RTL5. Ze begonnen weer met "Jeeves and Wooster". Elke zondag om 8 uur. Je mag het niet missen. En als je de dialogen in het Engels kunt volgen, deste beter. Pure fun, engelse humor en echt genieten van de uitstekende voorstellingen van de engelse komieken Laurie en Fry met een prachtige adaptie van de originele verhalen van Wodehouse.
+
voor de Olympische Spelen (tot nu toe). Ik heb niks over doping gehoord, genoeg wereld records, prettige verrassingen bij de medailles. De Olympiade vindt plaats in Atlanta en dat kun je natuurlijk merken aan de typische extravagante en zeer emotionele Amerikaanse manier van presenteren (b.v. Mohammed Ali tijdens de opening). Ik ben gewoon gek op al de kleine nutteloze triviant feitjes die de commentator geeft als hij de atleet aankondigt. "Zij is Europese kampioen en ze houdt van knuffelbeertjes). Alleen in Amerika :-)
--
voor het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid of zoiets). Het is niet genoeg dat afgelopen jaar slechts 44 % van de kandidaten een rijbewijs kreeg. Maar 34,5 % van de kandidaten die voor de eerste keer examen deden hebben het fel begeerde rijbewijs gekregen. Het moet nog moeilijker zegt het CBR. Per 1 juni moet je ook weten waar wat in de motor te vinden is en hoe je een wiel kunt verwisselen. Meer examens, meer lessen, meer geld. Ik ga liever met de trein...
+-
voor deze zomer. Weinig zon (bewolkt, met af en toe opklaringen zegt het KNMI elke dag), iedereen gaat weg, Nederland is saai en leeg. Maar houd hoop...augustus staat voor de deur en het is nooit te laat voor een beetje pret. (jammer dat IK op vakantie ga)
-
voor de officiële scheiding van Di en Charles. Door gebrek aan ander nieuws kwam dit op de voorpagina. Genoeg van hun, ophouden a.u.b.
--
voor het terrorisme. Bommen, vliegtuig ongelukken, honderden doden. Ik ga ook met het vliegtuig naar mijn vakantie, kunnen de terroristen staken tijdens deze periode?

Eleni Antonakou


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]