Pooh's Magazine editie 7/96
1 augustus 1996
The collected poems of Alan Harris,
http://users.aol.com/alhinil/collpoem.htm

Het Internet is rijk.. rijk aan informatie, grafisch materiaal, humor en meer. Een van de mooiste ontwikkelingen die door het Internet mogelijk is gemaakt is het goedkoop en eenvoudig publiceren van tijdschriften, boeken en ander schriftelijk materiaal. Was het tot voorheen nog zo dat je voor een tijdschrift nogal wat financiële risico's moest nemen, nu zijn de kosten beperkt tot het huren van een stuk schijfruimte bij een Internet provider en je kunt je gang maar gaan. Pooh's Magazine is ook een gevolg van deze ontwikkeling.

Een groep voor wie deze ontwikkeling extra prettig is zijn de dichters. Gedichten hebben meestal een beperkte oplage en bereik en zijn voor een reguliere uitgever toch altijd een dure liefhebberij. ALS er al een uitgever te vinden is.

Alan Harris is zo'n dichter die zijn complete werk op het Internet gezet heeft. Zijn (engelstalige) werk is te lezen op zijn eigen pagina en voorzien van toelichting en structuur. De pagina's zijn netjes vormgegeven op een manier die ook voor eenvoudige browsers te behappen is. Logisch wanneer je wilt dat anderen je materiaal kunnen lezen.. Bij zijn copyrights wordt trouwens expliciet vermeld dat het overnemen van materiaal is toegestaan zolang het niet verkocht wordt en aangegeven wordt van wie het gedicht is.

De pagina bevat niet alleen gedichten, maar ook haiku's, aforismen, korte verhalen en andere taaluitingen. Hier een van zijn gedichten:

Overflow

Sometimes I'm so full of good feeling
that I can't do any reading
Nothing comes upstream

If you're full of good feeling now,
throw this poem away.
It's a waste of time.

Write me one.


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]