Pooh's Magazine editie 7/96
1 augustus 1996
CyberDogs

Vrijwel per ongeluk liep ik een paar weken geleden tegen een spelletje aan wat ik nog niet kende. Aangezien ik over het algemeen de BBS'en goed in de gaten houd voor spelletjes heb ik meteen maar een kopie gemaakt en meegenomen.

CyberDogs is een freeware spel van het type waarbij de speler rondloopt in een doolhof, voorwerpen moet verzamelen en intussen in leven moet zien te blijven. Het geheel is heel aardig grafisch vormgegeven en van bijpassende geluidseffecten voorzien.

De speler begint met een bepaalde hoeveelheid geld die gebruikt kan worden om extra levens, munitie of wapentuig te kopen. Aan het einde van een level wordt er afgerekend en krijgt de speler een bedrag uitgekeerd wat evenredig is aan de geleverde prestatie. Een level kan voortijdig worden afgebroken, maar dan wordt er *niets* uitbetaald terwijl eventueel verloren levens en ammunitie wel verloren blijft.

De diverse omgevingen worden bevolkt door slechteriken die al naar gelang het type moeilijker te doden of sneller zijn. De hoeveelheden variëren per niveau. Op de lagere niveaus moeten er voorwerpen verzameld worden, op de hogere niveaus moeten er soms ook een bepaald aantal tegenstanders geëlimineerd worden. Of installaties vernietigt. Ook liggen er behulpzame voorwerpen hier en daar verspreid.

Nu klinkt dit allemaal ernstiger dan het is. CyberDogs is geen Doom of Quack. Maar wat mij betreft is dat niet slecht. CyberDog past nog op een 720kb schijfje (zonder compressie) en is gewoon leuk spelen. Uiteindelijk heb ik er meer uren mee doorgebracht dan met Quack..

Score:

Spelplezier: 4

CyberDogs is te downloaden via het Pooh's HQ BBS.


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]