Pooh's Magazine editie 5/96
1 juni 1996
FARGO
Door Hans Siemons

Waardering: 8 uit 10

Regisseur : Joel Coen
Met o.a. : William H. Macy, Steve Buscemi, Frances McDormand, Peter Stormare en Harve Presnell
release : Juni 1996

FARGO opent in het plaatsje Fargo. Autoverkoper Jerry Lundegaard (William H. Macy) huurt Carl Showalter (Steve Buscemi) en Gaear Grimsrud (Peter Stormare) in. Hij wil zijn vrouw laten ontvoeren door die 2 criminelen. Niet dat hij van haar af wil, hij heeft gewoon geld nodig. Geld dat zijn schoonvader in losgeld kan uitgeven en dat hij 50/50 deelt met de ontvoerders. Iedereen tevreden, behalve schoonpapa.

Helaas zijn Carl en Gaear niet het briljantste boevenpaar op deze aardkloot. Na een stuntelige ontvoering laten ze een spoor met lijken achter. De zwangere Marge Gunderson (Frances McDormand) is belast met het onderzoek. Gezien het plaatsje waar ze woont en werkt lijkt het of de zwaarste misdaad die ze van te voren heeft moeten uitpluizen een snelheidsovertreding van een schildpad is geweest.

De gebroeders Coen (Ethan Coen is de producent) hebben met FARGO weer een uitstekende film gemaakt. Lekkere absurde humor, Steve Buscemi heerlijk zoals altijd en visueel zit het ook lekker in elkaar. Joel Coen heeft ook de prijs voor beste regisseur in Cannes opgepikt voor deze film, en verdiend. Deze film zal niet groots in première gaan, het zal voornamelijk de randstad en de filmhuizen worden vermoed ik. Laat U dat er niet van weerhouden om FARGO met een bezoekje te vereren.

© Copyright 1996 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]