Pooh's Magazine editie 4/96
1 mei 1996

THINGS TO DO IN DENVER WHEN YOU'RE DEAD

een recensie door Hans Siemons

Waardering : 8 uit 10

Regisseur : Gary Fleder
Met o.a. : Andy Garcia, Treat Williams, William Forsythe, Christopher Lloyd, Bill Nunn, Christopher Walken, Gabrielle Anwar, Steve Buscemi en Jack Warden
Release : Begin mei 1996

De film volgt Jimmy the Saint (Andy Garcia), een ex-crimineel die weer op het rechte pad is geraakt. Maar z'n zaken gaan niet zo heel erg goed en de geldschieter (Christopher Walken) verplicht Jimmy om een klusje te doen of het geld terug te betalen. Het klusje stelt niets voor, even de huidige verloofde van het meisje waar de zoon van de geldschieter verliefd op is goed afschrikken zodat de zoon het meisje kan schaken. De keuze is dus snel gemaakt.

Hij huurt wat "vreemde" figuren in zoals Franchise (William Forsythe), Pieces (Christopher Lloyd), Critical Bill (Treat Williams) en Easy Win (Bill Nunn). Vooral Critical Bill is een doorgedraaid figuur, getuige de scene waarin we 'm voor het eerst zien. En het is dan ook Critical Bill die door z'n lichtgeraaktheid de boel verprutst. Daardoor worden behalve de verloofde ook het meisje van kant gemaakt. En daar is de grote baas natuurlijk alles behalve blij mee.

De misdaad die misgaat herinnert je automatisch aan een film als RESERVOIR DOGS, maar THINGS TO DO IN DENVER WHEN YOU'RE DEAD mist alles wat RESERVOIR DOGS perfect maakte. Overigens blijft er dan nog zeer zeker een zeer amusante film over, al zal het overvloedige geweld in de film het niet voor iedereen amusant maken.

© Copyright 1996 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]