Pooh's Magazine editie 2/96
1 maart 1996
+ / -

Plus/min is een nieuwe column waarvan we hopen dat het een blijvertje is. We geven een plus of een min aan gebeurtenissen zoals we die tegenkomen in kranten, op televisie of in ons privé leven. Gebeurtenissen die we cool vinden, ons onverschillig laten of ons stierlijk vervelen. Ideeën en bijdragen zijn welkom.

+
voor vijftig jaar Arbeidsvitaminen! Een van de beste programma's in de ether. Goede en gevarieerde muziek voor alle smaken, weinig bla bla, zonder "mag ik de groeten doen?"
++
voor Ritsma. Europese en Wereld kampioen! Hij maakt ons trots en bewijst dat de Nederlanders het beste zijn in een aantal dingen (ok, ok, de Friezen dus)
+
voor verhuizen. Nieuw huis, nieuwe omgeving, veel plannen en veel ruzies over de gordijnen.
+
voor de film "Babe". Hij kreeg zeven Oscar-nominaties terwijl heel Amerika dacht dat het een kinderfilm was en de diepere boodschap was dat wij geen varkensvlees meer zouden moeten eten. (Rare jongens die Amerikanen...sorry Obelix)
+-
voor Fokker. Goed, ik leef met de mensen mee maar elke dag in het nieuws en op die manier? Als hadden we een nieuwe soapopera gevonden om onze avonden te vullen.
+-
voor het Carnaval. Misschien is het een groot feest in het zuiden, maar verder? Tien uur 's morgens, extreme kou buiten, de wagens wachten op de tocht. De muziek probeerde zonder resultaat stemming te maken, de mensen kijken verdwaasd rond en wachten. Sorry maar ik blijf liever thuis, drink mijn warme thee en droom van een hot Braziliaans carnaval met "dance till you drop" samba.
- -
voor het verschrikkelijke weer. Sneeuw, kou en meer sneeuw. Met de fiets kon je nergens gaan, iedereen liep te snuiven en te hoesten, was gekleed als een ui met schillen van warme kleren. Zelfs de krokussen zijn bang voor de kou en staken tijdens de krokusvakantie.
-
voor verhuizen. Veel troep, vermoeiend en heb je misschien een rooie tas gezien? Ik wou dat alles klaar was en al mijn spullen op hun plek.
-
voor de Academy Awards. Omdat zij Babe niet hebben genomineerd als beste acteur. Wie anders heeft de charme, de gratie en het talent van dit buitengewoon biggetje?

Eleni Antonakou

[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]